Hasznos információk

Q?

Mi történik addig, amíg nincs leterítve a műanyagpálya?

A.

A síedzések októberben kezdődnek szárazedzéssel, amikor a gyerekekkel az erdőben futunk, farönkökön ugrálunk, vízmosásokban gyakoroljuk a lejtő támadását.

Q?

Van felvonó?

A.

A pálya természetvédelmi területen található, felvonó nincs. A gyerekek, néha a szülők segítségével a pálya alján lecsatolnak és felsétálnak a pálya tetejére. Jó edzés a fiataloknak a folyamatos mozgás.

Q?

Mikor kell jelentkezni a táborokba?

A.

A karácsonyi és újévi táborok nagyon hamar betelnek, azokra érdemes a beiratkozásnál jelentkezni. A januári és februári táborokba jellemzően még novemberben is lehet helyet találni. A március 15-i táborba, főleg ha hosszúhétvégére esik érdemes legkésőbb október végéig jelentkezni.

Q?

Van edzés, ha esik az eső?

A.

Edzőink időjárás függetlenül kint vannak a pályán, hogy megtartsák az edzéseket. Kitartó szülők a gyerekekkel ott szoktak lenni, esőkabátban. Azt azért érdemes tudni, hogy amikor a környező településeken köd van vagy esős idő, Budakeszin nagy eséllyel süt a nap.

Q?

Milyen felszerelésre van szükség?

A.

Az elmúlt évektől eltérően 2014/15-ös szezontól nem használunk étolajat a pálya síkosítására, így lényegesen ruhabarátabbá váltak az edzések. Javasoljuk sisak használatát, a kesztyű és egész testet fedő ruházat kötelező, mert a műanyag komoly sérüléseket okozhat. A pályaépítésnél síbörzét tartunk, ahol az ImolaSport síkölcsönző is jelen van, így könnyen lehet megfelelő bakancsot és sílécet választani a gyerekeknek.